Apartmanski kompleks - Zlatiborski konaci
Apartmanski kompleks - Zlatibor Residence
Vila Harmony
Vila Kamalj
Zlatibor Palace Spa&Wellness

O Zlatiboru

Zlatibor је planina koja se prostire na površini od oko 1000 km2, dugačka је 30 km, а široka i do 15 km. Pruža se pravcem severozapad-jugoistok. Najviši vrh je Tornik (1496 m). Zlatibor se prostire između 43° 31' N i 43° 51' N, i između 19° 28' E i 19° 56' E. Poznato je letovalište i zimovalište, kao i klimatsko lečilište. Zlatibor se nalazi na severnom delu oblasti zvane Stari Vlah, granične oblasti između Raške, Hercegovine i Bosne.

Dragulj prirode, lepota darovana ljudima, jednom rečju Zlatibor. Zlatibor je planina izuzetne lepote. Prostrani proplanci, bujni pašnjaci, planinski potoci i prijatna klima, ubrajaju ovu planinu među najlepše u Srbiji. Zbog povoljne klime Zlatibor ima i veoma bujnu vegetaciju. Najbrojnije su livade na kojima raste 120 vrsta najraznovrsnijih trava i šuma - listopadne (bukva, hrast, breza lipa) i – četinari (beli i crni bor, jela, smrča itd.) Klima Zlatibora je povoljna i za lečenje bronhijalne astme i drugih alergijskih oboljenja.

Bogastvo faune na ovim prostorima čine divlje životinje koje stalno naseljavaju ovaj kraj ili se povremeno pojavljuju. Ovde su stalno prisutni medved, vuk, lisica, divlja svinja, srna, zec, jazavac, veverica i druga sitna divljač. Takođe i ptice su rasnovrsne i brojne. Reke i potoci Zlatibora su bogati raznim vrstama ribe: klenom, krkušom, pastrmkom, mladicom i lipljanom. Zlatibor ima i svoje izvore prirodne mineralne vode. Jedan od njih je banja Vapa, kod sela Rožanstva čija voda ima lekovita svojstva kod kožnih oboljenja i bolesti očiju. Ribničko jezero je jedan od gorskih bisera Zlatibora.